UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко зобов'язав опозицію висунути єдиного кандидата в мери Києва за місяць

Київські вибори повинні стати репетицією переможного алгоритму дій на президентських виборах 2015 року.

Висунення єдиного кандидата від опозиції на виборах мера Києва має продемонструвати здатність опозиції домовлятися і перемагати, вважає Юрій Луценко.

"Я вважаю, що опозиція в будь-якому випадку зобов'язана висунути єдиного кандидата в мери. Логічно це зробити до завершення повноважень нинішньої Київради і Дня Києва (30 травня). І не важливо, чи призначать регіонали ці вибори через Конституційний суд у незручний для опозиції і киян серпень, взагалі вкрадуть у киян права обирати владу - головне продемонструвати здатність опозиції домовлятися про єдиного кандидата", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Луценко, кияни зафіксували на парламентських виборах свою демократичну позицію і врятували ситуацію навіть на не узгоджених опозицією округах. "Для перемоги на президентських виборах у 2015 цей приклад важко переоцінити. Тепер опозиція у свою чергу повинна припинити ховати голову в пісок, продемонструвати вміння домовлятися у верхах по Києву", - сказав політик.

Луценко впевнений, що цей єдиний кандидат повинен потім публічно сісти за стіл з представниками громадськості і взяти на себе певні зобов'язання перед столичною громадою. Крім того, кандидати з числа громадських активістів повинні отримати квоту у списку єдиних кандидатів від опозиції в мажоритарних округах у Київраду.

"Все це зробить київські вибори репетицією переможного алгоритму дій на президентських виборах 2015. Це ще і підтвердить статус Києва як моделі постконфліктної української нації, де поєднуються у відмінностях, де навчилися чути і поважати інших, де отримують задоволення від різноманітності", - зазначив Луценко. !zn

Читайте також:

Герега заявила, що Київрада буде працювати далі і без виборів

Опозиція назве єдиного кандидата в мери Києва на мітингу 18 травня

В "УДАРі" спростували заяву Порошенка про єдиного кандидата у мери Києва