UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко заявив, що Євромайдан перейде до парламенту, якщо не скасують "драконівські закони"

На думку Луценка, Україна вислизає від Януковича, про це свідчить те, що повстав проти режиму не тільки Захід і Центр України, але й Південь та Схід.

Якщо Верховна Рада не підтримає план опозиції та її вимоги, кордон Євромайдану "перейде ближче" до парламенту. Про це заявив екс-глава МВС Юрій Луценко, зустрівшись з активістами на барикадах на вул. Грушевського.

На думку Луценка, в Україні існує парламентський спосіб виходу з нинішньої глибокої політичної кризи, повідомляє прес-служба "Третьої республіки".

"Україна вже вислизає з-під Януковича. Події в регіонах це яскраво демонструють, тому що проти його влади повстали не тільки Захід і Центр України, але й Південь та Схід. І "силовики" сьогодні вже не ті", - зазначив Луценко.

За таких умов тиск вулиці на владу має посилюватися.

"Для Верховної Ради, яка збереться 28 січня, вже запропоновано чіткий порядок денний - амністія для всіх, хто перебуває в заручниках у режиму - це понад 300 осіб, скасування понад 1500 кримінальних справ проти активістів, безумовне скасування законів, "прийнятих" 16 січня, повернення до Конституції 2004 року, за якою президентські вибори повинні відбутися вже цього року, а президентська виборча кампанія почнеться вже у квітні, повна відставка Кабміну і призначення нашого уряду", - заявив Луценко.

"Такий план - один зі способів досягнення розумного результату", - зазначив Луценко.

"Якщо Верховна Рада підтримає такий план, то можна розрядити ситуацію і залишити тут на барикадах тільки прапороносців. Якщо Верховна Рада цього не почує - підійдемо ближче", - зазначив він. !zn