UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко заявив про протиріччя з Порошенком

Генпрокурор не вважає за потрібне оприлюднювати деталі розбіжностей із гарантом.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про те, що у нього є протиріччя з президентом України Петром Порошенко, повідомляють "Українські новини".

"Я вважаю негідним і неправильним виносити назовні мої протиріччя з президентом, хоча вони є", – зазначив він.

За словами генпрокурора, будь-які розбіжності необхідно вирішувати кулуарно, на закритих зустрічах.

Він також розповів про те, що у нього немає президентських амбіцій, але є амбіції стати успішним генеральним прокурором.

Раніше Луценко заперечив конфлікт між його відомством і Національним антикорупційним бюро (НАБУ).

Нагадаємо, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила про те, що СБУ затримала агента НАБУ при спробі підкупу заступника голови ДМС Діни Пімахової, який пропонував посадовій особі 15 тисяч доларів нібито за легалізацію іноземців в Україні.

Пізніше в НАБУ заявили про те, що ГПУ і СБУ зірвали спецоперацію бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, яка проводилася спільно з ФБР.

ГПУ, своєю чергою, оприлюднила інформацію про низку співробітників НАБУ, у тому числі, розсекретила агентів, які працювали під прикриттям.

А генпрокурор Юрій Луценко назвав незаконними спільні операції НАБУ і ФБР на території України та оголосив "незаконним угрупованням" мережу агентів НАБУ під прикриттям.

Крім того, 6 грудня лідери парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" Артур Герасимов і Максим Бурбак зареєстрували у Верховній раді проект закону №7362, який дозволяє звільняти керівників НАБУ, САП, НАЗК та ДБР рішенням парламенту.

Детальніше про атаку на НАБУ читайте в статті експерта "Реанімаційного пакету реформ" Олександра Лємєнова "Антикорупційний цугцванг Петра Порошенка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".