UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко закинув Ситнику дитяче ставлення до роботи

Генпрокурор натякнув, що не сприймає серйозно директора НАБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що директор НАБУ Артем Ситник по-дитячому ставиться до роботи та звинувачує усіх навколо, тільки не себе. Про це він сказав під час брифінгу у вівторок.

"Я з висоти свого життєвого і професійного досвіду спокійно ставлюсь до дитячої хвороби росту, коли комусь усі заважають, але обов'язок керівника - брати відповідальність на себе. Думаю, що цей момент пройде", - сказав він, коментуючи конфлікт Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, пише "Українська правда".

Луценко додав, що суспільству потрібні результати роботи НАБУ, а не піар його керівництва, та похвалився, що без ГПУ НАБУ показує гірші результати.

"І результати на сьогоднішній день у спільній роботі з ГПУ є кращими, ніж в роботі, коли винні всі навколо, крім одного "найкращого органу", - зазначив він.

Нагадаємо, що 29 листопада Державна міграційна служба повідомила про те, що СБУ затримала агента НАБУ при спробі підкупу заступника голови ДМС Діни Пімахової, який пропонував посадовій особі 15 тисяч доларів нібито за легалізацію іноземців в Україні.

Пізніше в НАБУ заявили про те, що ГПУ І СБУ зірвали спецоперацію бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, яка проводилося спільно з ФБР.

ГПУ, в свою чергу, оприлюднила інформацію про ряд співробітників НАБУ, в тому числі, розсекретила агентів, які працювали під прикриттям.

А генпрокурор Юрій Луценко назвав незаконними спільні операції НАБУ та ФБР на території України й оголосив "незаконний угрупованням" мережу агентів НАБУ під прикриттям.

Крім того, 6 грудня лідери парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенка" та"Народного фронту" Артур Герасимов і Максим Бурбак зареєстрували у Верховній раді проект закону №7362, який дозволяє звільняти керівників НАБУ, САП, НАЗК та ДБР рішенням парламенту.

Детальніше про атаку на НАБУ читайте в статті експерта "Реанімаційного пакету реформ" Олександра Леменова "Антикорупційний цунгцванг Петра Порошенка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".