UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко вважає, що для перемоги потрібно захоплювати не площі, а уми

Р еволюційним шляхом позбавлення влади президента може стати реальний страйк, який потрібно розпочати після свят, вважає Луценко.

Народне об'єднання "Майдан" має сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків, заявив сьогодні журналістам у Львові лідер об'єднання "Третя українська республіка" Юрій Луценко.

"Майдан" повинен сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків. Вони повинні почути вимоги суспільства. Ми повинні почути не тільки розуміння проти кого ми - звичайно, проти Януковича, мафії і Митного союзу, але і за що ми. Опозиція повинна дати план реформ, команду реформ і єдиного кандидата в президенти", - сказав він.

За його словами, це - одна з цілей 4 майдану. Крім того, цю організацію створювали для захисту учасників акцій протесту, розширення зони протесту на схід і підготовки реального страйку. Він підкреслив, що революційним шляхом позбавлення влади Віктора Януковича може стати реальний страйк, який потрібно розпочати після різдвяних свят.

"Вже в січні, після свят, організувати реальний страйк, а не маніфестації вихідного дня... Від понеділка і до неділі - переможний страйк, який заблокує владу на всіх автошляхах, на всіх площах, в урядовому кварталі і по всій країні. Тоді влада буде змушена визнати, що вона вже не влада", - сказав він.

Інший шлях, сказав Луценко, - участь у президентських виборах, які за його словами, будуть не виборами, а війною.

"У нас не буде ані чесного підрахунку голосів, ані чесного ЦВК, ані чесного закону", - підкреслив він.

Екс-глава МВС вважає, що для перемоги потрібно "захоплювати не площі, а уми" плану нової європейської України. "Знаю, що люди хотіли б простіше, але все просте - порожньо, а все складне - можливо. Ця боротьба надовго і кожен повинен щось покласти на вівтар. Ми повинні відвоювати Україну, заслужити Україну", - заявив він. !zn