UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко визнав зрив євроінтеграції доконаним фактом

Констатувавши різкий "цивілізаційний" розворот Януковича, Луценко закликав опозицію звернутися безпосередньо до суспільства.

Юрій Луценко оголосив зрив процесу євроінтеграції України президентом і командою Віктора Януковича "доконаним фактом" і висунув свою версію того, що сталося.

"Зрив євроінтеграції Януковичем і його Партією регіонів став доконаним фактом. І питання Тимошенко не є головною причиною. Янукович злякався погрози Кремля висунути окремого проросійського кандидата у президенти, організувати бунт номенклатури і виборців ПР і КПУ", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому Луценко зазначив, що "на зміну курсу українського президента, який довів країну до дефолту, вплинув і пряник у вигляді кредиту Газпрому замість МВФ і особиста премія в ціні "здешевленого" газу".

Як наголосив політик, "звична для регіоналів гра у наперстки навколо питання Тимошенко є лише спробою владної камаріл'ї спровокувати опозицію відмовитися від все більш непристойних варіантів її звільнення".

"При цьому всі чітко усвідомлюють, що без виїзду Тимошенко на лікування Угода з ЄС неможлива. Відсутність вирішення цього питання до завтра, коли Європа заслухає звіт місії Кокса-Кваснєвського, є останнім свідченням зради Януковича і ПР політики євроінтеграції. 13 листопада - точка неповернення", - зазначив Луценко.

Політик підкреслив, що у зв'язку з цим для опозиції настав момент звернутися безпосередньо до товариства - "без партійної символіки, гасел та інтриг".

"Перед предками і дітьми ми не маємо права віддавати своє майбутнє", - заявив він. !zn

Читайте також:

Робоча група провалила підготовку законопроекту про лікування Тимошенко за кордоном

Луценко вважає, що будь-який закон про лікування Тимошенко не має принижувати її гідність

Луценко вважає, що суд може відпустити Тимошенко вже через три дні