UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко розповів, з чиєї провини опинився за ґратами

Екс-глава МВС вважає, що його зрадили його ж однопартійці, але зла на них він не тримає.

Екс-глава МВС Юрій Луценко розповів, що не взяв ні копійки з тих людей, кого привів у Верховну Раду за допомогою своєї політичної сили, а ті зрадили його і фактично вони посадили його у в'язницю.

"Тушки з "Самооборони" - це зрада, це мій біль. Я, як керівник партії, не взяв ні копійки ні в кого з них, ні копійки, щоб вони стали депутатами. Ніколи не примушував до голосування, не вимагав захищати чиїсь бізнес-інтереси. А вони мене зрадили, і, фактично, вони ж мене посадили у в'язницю", - сказав він.

"Чи маю злість на них? Ні. Мені їх шкода", - додав політик.

Нагадаємо, 5 квітня парламентський омбудсмен України Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і в цей же день Луценко залишив колонію.

Екс-глава МВС Юрій Луценко ще 10 червня в інтерв'ю українським ЗМІ заявив, що "не має наміру створювати ні партії, ні руху". "Збільшення кількості опозиційних лідерів і партій напередодні виборів не переросте в якість - у безсилля. Множити це безсилля я не маю наміру. Я не сумніваюся, що рішення про моє помилування приймалося також в розрахунку на те, що я ліктями приймуся розштовхувати нинішніх опозиціонерів", - заявив Луценко. !zn

Читайте також:

Луценко: Ющенко і Янукович показали всій Україні, що винні не вони, а система

Луценко вважає, що люди вийдуть на вулицю, якщо опозиція запропонує конкретний план

Луценко має намір створити новий громадський рух