UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко розповів, як повалити "межигірський колос на глиняних ногах"

Майдан повинен перейти в наступ. Стояти до 2015 року немає сенсу, президентські вибори повинні відбутися в 2014 році, впевнений Луценко.

Для успіху Майдану необхідне спільне рішення і особиста відповідальність опозиційних політиків за конкретний план тотальної блокади влади з певного числа по всій території України, вважає лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко.

"Мета наступу - відновлення Конституції 2004 року, новий закон про вибори, об'єктивний склад ЦВК і дата дострокових виборів президента у 2014 році. Повторюся: ніякої міліції не вистачить, щоб контролювати всю протяжність автострад, залізниць, всі підходи до адміністрацій і маєтків. Повалити межигірського колоса на глиняних ногах можливо. Якщо для цього буде політична воля", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Луценко зазначив, що не підтримує рішення йти у президенти різними колонами. "Це хороша ідея для демократичних виборів, але не для війни з мафією", - заявив він і додав: "Я не розумію сенсу стояння Майдану до виборів 2015 року. Тактика "партизанських вилазок" до владних апартаментів не здатна забезпечити кардинальних змін".

"Однак ще є можливість переломити негативні тенденції. Для цього потрібно лише зробити з ВО "Майдан" не допоміжний загін для перемоги певної партії на президентських виборах, а створити організований рух мільйонів громадян щодо найму політиків. Тому що суспільство вже не в 2004 році, коли шукали політичного месію. У 2014-му люди розглядають політиків як інструмент перезавантаження країни. І першим тестом цього повинно стати вміння політиків домовлятися між собою. Глибоко переконаний, що тільки формула єдиного кандидата на чолі єдиної команди опозиції може забезпечити перехід на наш бік частини силовиків, бюрократії і депутатів", - заявив Луценко. !zn

Читайте також:

У Раді зареєстровано проект постанови про вибори президента 30 березня 2014 року

Яценюк: У першому турі президентських виборів візьмуть участь три лідери опозиції

Луценко впевнений, що розростання Майдану на всю країну призведе до капітуляції влади