UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко пояснив, чому Саакашвілі не продовжили утримання під вартою

У Генпрокуратурі підготували план зустрічей із Саакашвілі.

Генеральна прокуратура України не буде просити суд про повторне обрання запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил", екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі, оскільки він приходить на допити, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Саакашвілі після багатьох дивних акцій все ж почав ходити на допити. Зараз, коли закінчується обраний йому запобіжний захід, ми не будемо його продовжувати. Він приходить за повістками, тому жодних обтяжень, на мій погляд, не потребує", - сказав генпрокурор у коментарі ТСН.uа.

Він зазначив, що найближчим часом на Саакашвілі чекає чергова серія допитів.

"Тому сподіваюся, що він так само буде спокійно приходити туди і давати відповідні свідчення ", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, що в ніч з 5 на 6 лютого закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд з Києва, обраного М. Саакашвілі 26 січня Апеляційний суд Києва.

Раніше, ввечері 8 грудня співробітники поліції затримали лідера "Руху нових сил", екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі та передали його СБУ.

Саакашвілі інкримінують порушення за ч.2 статті 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності). Як заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, Міхеїл Саакашвілі вступив у змову з олігархом-втікачем Сергієм Курченком і за його гроші організовував низку акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема, мова йде про не менш ніж 500 тисяч доларів США.

Пізніше прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує справжність голосів на зафіксованих розмовах між Саакашвілі та Курченком.