UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко побачив сигнал про початок процесу звільнення Тимошенко

Регіоналам вірити на слово не можна. Луценко повірить у свободу Тимошенко, коли зустріне її з букетом.

Заяву народного депутата від фракції Партії регіонів Олени Бондаренко про те, що президент України Віктор Янукович може помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в разі її прохання, є свідченням того, що процес звільнення екс-прем'єра почався, вважає екс-міністр МВС Юрій Луценко.

"Я думаю, що це певний сигнал про те, що процес звільнення Тимошенко йде, підготовка до звільнення Тимошенко йде. Я сам пройшов через це. Спочатку будуть спроби якось принизити ув'язненого, але в кінцевому підсумку, з моєї точки зору, в цій аморальній заяві Бондаренко є позитив. Це означає, що процес пішов", - сказав Луценко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, про зміну початкової позиції щодо звільнення екс-прем'єра свідчать заяви й інших представників Партії регіонів.

"Всі ці сигнали говорять про те, що відбувається певний процес, що початкова позиція "сидить і буде сидіти" вже неприйнятна не тільки для світу, але і для української влади, ці сигнали, мені здається, свідчать про зрушення в процесі Тимошенко", - сказав Луценко.

При цьому він дав зрозуміти, що з його точки зору, ці заяви не свідчать про те, що рішення звільнити Тимошенко вже прийнято. "Влізти в голову регіоналам - сумнівне задоволення і навряд чи можна їм вірити на слово. Я повірю тільки в той момент, коли зустріну з букетом Юлію Володимирівну на свободі", - сказав Луценко.

Раніше народний депутат Бондаренко (Партія регіонів) в ході інтернет-конференції заявила, що Янукович помилує Тимошенко, якщо екс-прем'єр про це попросить.

"Президент - великодушна людина, тому, впевнена, він її помилує", - сказала Бондаренко.

"Що стосується її дострокового звільнення, воно стане можливим, наскільки я розумію, тільки після закінчення половини строку її покарання", - додала депутат. !zn

Читайте також:

Гурвіц запропонував Януковичу попити чай з Тимошенко і відпустити її до Німеччини

Єфремов пояснив, що Янукович не може помилувати Тимошенко з-за її боргів

Яценюк після "відвертої розмови" з Януковичем побачив його намір зробити крок до свободи Тимошенко

Глава МЗС Німеччини нагадав Януковичу про готовність прийняти Тимошенко на лікування