UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко має намір змінити місцевих прокурорів на юристів

Органи прокуратури будуть реформуватися знизу. Такий план Луценко.

Новий генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір змінити місцевих прокурорів на юристів без досвіду роботи в органах.

"Кожна вакансія буде заповнюватися людьми, які пройдуть конкурс, здадуть тести, але з великою акцентацією на допуск зовнішніх кандидатів... Хочу, щоб саме там створилася нова корпоративна культура, яка припинить розглядати людину або бізнес, як об'єкт наживи", - повідомив він на брифінгу.

Генпрокурор повідомив, що не буде презентувати міфічних "списків Луценка", про які багато пишуть і говорять. "Сьогодні я хочу представити вам план Луценка", - сказав він.

"Відразу хочу сказати: я справді прийшов у Генеральну прокуратуру на 1,5-2 роки. Цей термін пов'язаний з моїми особистими планами в житті, а також з законодавчим полем, яке передбачає, що через два роки Генеральна прокуратура Україна нарешті повинна перетворитися на європейську організацію, в якій не буде слідства взагалі, воно буде передано в НАБУ та Державне бюро розслідувань", - повідомив Луценко.

Читайте також: Луценко провів кадрові перестановки в ГПУ

Як писало ZN.UA генеральний прокурор Юрій Луценко призначить головою департаменту внутрішньої безпеки ГПУ Петра Шкутяка. Цю людину вже називають "чистильник", і він не з системи прокуратури.