UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко готовий влаштувати Януковичу очну ставку, якщо той повернеться до Києва

Генпрокурор пригадав екс-президенту-утікачу старі образи.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко готовий організувати для екс-президента України Віктора Януковича очну ставку (одночасний допит) з нинішнім президентом Петром Порошенком та екс-прем'єром Арсенієм Яценюком, однак тільки в тому випадку, якщо Янукович прибуде до Києва.

"Щодо бажання Януковича дати показання і пройти так звану очну ставку, я це глибоко підтримую , і з задоволенням особисто організую йому це на території столиці України. Як тільки Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, він буде мати очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок!", - заявив Луценко на спільному брифінгу з головою НАБУ Артемом Ситником.

Луценко також заявив, що він, на відміну від Януковича, мав сміливість залишитися в Україні і пройти через позбавлення волі.

"Я нікуди не втік, бо знав, що я невинний. У часи, коли він "замовляв" мене політично і кинув за грати, я ніколи не боявся цього. Янукович виявився слабаком, зрадником держави", - сказав генпрокурор.

Читайте також: Мін'юст РФ почав розгляд запиту України про відеодопит Януковича

Нагадаємо, екс-президент України Віктор Янукович затребував від Генпрокуратури проведення одночасного допиту з президентом Петром Порошенко, екс-прем'єром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, мером міста Києва Віталієм Кличком і секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

Раніше, 18 травня голова управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що російська сторона офіційно відмовила ГПУ у видачі Януковича.

Раніше ГПУ повідомила Януковичу про те, що його підозрюють у кількох злочинах, серед яких заволодіння майном у "Межигір'ї", Сухолуччі, зловживання службовим становищем при підписанні законів 16 січня, створення злочинної організації за вчинення ряду злочинів у дні Революції Гідності. Також Януковича підозрюють в отриманні 26,5 мільйонів гривень хабара.