UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лондон стурбований мілітаризацією РФ та розв'язаною Кремлем гібридною війною

Турчинов обговорив гібридну агресію Росії проти України з постійним секретарем Міністерства оборони Великобританії.

Великобританія стурбована зростаючою мілітаризацією Росії, а також тим, як розгортається ініційована Кремлем гібридна війна. Про це на зустрічі з секретарем РНБО Олександром Турчиновим заявив постійний секретар Міністерства оборони Великобританії Стівен Лавгроув.

Як повідомляє прес-служба РНБО, в ході зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію, яка склалася внаслідок російської агресії в Україні та на Близькому Сході.

"Дії Росії свідчать, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалась після Другої світової війни", – зазначив Турчинов, підкресливши, що росія веде проти України війну, "не тільки на полі бою, але і в енергетичній, інформаційній, економічній та інших сферах".

Лавгроув, у свою чергу, зазначив, що його країна стурбована зростанням мілітаризації Росії, а також тим, "як розгортається ініційована РФ гібридна війна".

Сторони констатували необхідність не тільки продовження, але й посилення антиросійських санкцій, а також обговорили можливості інтенсифікації співробітництва між країнами в сферах оборони і безпеки.

Лавгроув підкреслив, що Лондон поважає територіальний суверенітет України і не визнає анексію Криму.

"Україна - один із наших найбільш важливих стратегічних партнерів, ми готові стояти поруч з вашою країною, допомагаючи і співпрацюючи з вами на всіх рівнях", – підкреслив він.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що в ЄС його запевнили в продовженні санкцій стосовно РФ.

"Дані про те, що санкції будуть продовжені, - це те, чого ми раді на сьогоднішній день", - сказав Порошенко в ході спільної зустрічі з президентом ЄС Дональдом Туском у Брюсселі.