UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лондон обіцяє дати Україні $ 46 мільйонів на реформи

6,6 млн дол. допомоги буде спрямовано на боротьбу з російськими фейками.

Великобританія виділить £ 35 млн ( 46 млн дол.) на підтримку проведення реформ в Україні. Відповідну заяву глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Великобританії Борис Джонсон зробив під час Другої конференції з питань реформ, яка проходить у Копенгагені (Данія). Про це йдеться в повідомленні, поширеному в середу прес-службою МЗС Сполученого Королівства.

Зокрема, £ 5 млн ($ 6,6 млн) допомоги буде спрямовано на протистояння російській дезінформації, фінансування мережі НУО в Європі для розвінчання недостовірних новинних сюжетів.

Ще £13,4 млн ($ 17,7 млн) з цієї суми підуть на забезпечення безпеки і стабільності, просування миру в зонах конфлікту, викорінення корупції та посилення громадянського суспільства, £11 млн ($ 14,5 млн) - на підтримку економічних і політичних реформ, £ 6 млн ($ 8 млн) - на надання гуманітарної допомоги.

"У ситуації, коли Росія продовжує свої зусилля з дестабілізації України і збереження окупації Криму, Великобританія зобов'язана надавати допомогу для того, щоб гарантувати, що в України буде блискуче, стабільне і процвітаюче майбутнє", - наводяться в комюніке МЗС слова Бориса Джонсона.

Нагадаємо, Європейський парламент більшістю голосів підтримав пропозицію Єврокомісії про виділення нової програми макрофінансової допомоги Євросоюзу для України в обсязі 1 млрд. євро.