UA / RU
Підтримати ZN.ua

Людину ексрегіонала Луцького все ж призначили главою центру, що займається ЗНО

Раніше народна депутатка Інна Совсун розповідала про негативні наслідки, до яких може призвести таке рішення.

Кабінет міністрів України в п’ятницю, 28 жовтня, призначив на посаду директора Українського центру оцінювання якості освіти, який відповідає за організацію Зовнішнього незалежного оцінювання, Едуарда Цируліка. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Facebook.

Таким чином, підтвердилися побоювання, днем раніше висловлені народною депутаткою Інною Совсун. Зокрема, вона зазначала, що Цирулік входить в оточення теперішнього ректора НАУ Максима Луцького – колишнього депутата "Партії регіонів" і кума екс-голови МОН часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника.

Совсун переконана, що рішення, все ж ухвалене сьогодні, "поховає найуспішнішу реформу в освіті за всі часи", тобто запровадження ЗНО для вступу українців у вищі навчальні заклади. Йдеться про посилення корупційних ризиків.

В освіті завжди вистачало проблем, а війна їх додала. Ми розпитали освітнього омбудсмена про найгостріші. І не просто про найгостріші, а ті, які виникають через те, що ніхто не знає, як їх вирішувати. Немає ухвалених чітких управлінських рішень та алгоритмів. Про це читайте в матеріалі Оксани Онищенко "Освітній омбудсмен: "Ми ризикуємо втратити ціле освітнє покоління".