UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин: Янукович підпише закон про вибори за кілька днів

Закон про вибори народних депутатів буде підписано президентом Віктором Януковичем після його повернення із закордонної поїздки, запевняє голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Сьогодні о 9.30 цей закон від тимчасової спеціальної комісії, яка готувала його, надійшов до юридичного управління Верховної Ради України. Тому ніякої штучної затримки, про яку писали, немає», - сказав В.Литвин на брифінгу у середу, 30 листопада.

«Юристи, а потім протоколісти повинні опрацювати цей документ. Це документ, який будуть читати не тільки в Україні. І він має бути у техніко-юридичному плані підготовлений бездоганно до підписання головою Верховної Ради України», - сказав В.Литвин.

Спікер підкреслив, що на даний момент у пресі «нагнітається істерія» щодо того, що цей закон не буде підписано.

«Я відповім наступним чином: є хороша народна мудрість: "Чим би дитя не тішилося, аби не плакало". Так от: шукають собі роботу у зв'язку з цим, і, як демонструє практика, її знаходять. Я раджу українським політикам відмовитися від дитячої хвороби страхів і недовіри, які слід вже давно пережити», - заявив він.

«Я запевняю, що закон буде підписано після повернення президента з закордонного відрядження. Тому сенсацій, на які сподівалися, в цьому відношенні не буде. В будь-якому разі, це я точно стверджую», - сказав В.Литвин.

Як повідомлялося, президент В.Янукович відвідує Ізраїль з державним візитом 30 листопада - 1 грудня.

Верховна Рада 17 листопада прийняла закон, згідно з яким вибори народних депутатів будуть проводитися за змішаною системою (50% - за партійними списком і 50% - у мажоритарних округах), з прохідним бар'єром у 5% і без участі блоків.

Раніше про намір підписати закон заявляв сам В.Янукович.