UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин порахував нардепів, які готові змінювати Конституцію

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що на підтримку внесення змін до Конституції України на наступній сесії парламенту вже є 310 -320 голосів.

Про це він заявив у понеділок, 17 січня, відповідаючи на запитання журналістів, під час візиту до Туреччини, повідомляє прес-служба спікера.

Така підтримка можлива «за умови, що ухвалення рішення не буде підставою для інспірування та ініціювання політичних збурень у Верховній Раді України», - сказав Литвин.

Він вважає, що «в закритому режимі голосування може набратися і 400 голосів на підтримку конституційних змін».

У той же час, на його думку, деякі народні депутати «демонструють корпоративну солідарність і виконують вказівки щодо блокування засідань Верховної Ради». «Є нестримне бажання провести вибори найближчим часом, щоб ряд політиків змогли увійти, зі зрозумілих причин, до парламенту», - зазначив Литвин.

Голова Ради підкреслив, що не потрібно виконувати дії, які призводять до руйнування парламенту. Він висловив переконання, що Рада здатна вирішити будь-які проблеми, що стосуються загальних питань або персоналій, прийняти виважені рішення з будь-яких питань.

Нагадаємо, у кінці минулого тижня президент України Віктор Янукович заявив про створення найближчим часом Конституційної асамблеї, яка буде займатися вдосконаленням окремих положень Основного закону України.