UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин порадив депутатам приміряти по собі норми даного КПК, враховуючи історичний досвід

За словами спікера, не дуже відповідально підійшов до роботи над кодексом профільний комітет, який дозволив Верховній Раді щодо багатьох норм і поправок визначатися при голосуванні.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що кожен народний депутат повинен при голосуванні за ту чи іншу поправку при розгляді проекту Кримінально-процесуального кодексу, норму закону приміряти по собі, враховуючи історичний досвід.

«Я періодично апелюю до депутатів з цього приводу ... щоб вони розуміли, що приймається закон не на даний момент, не під дану установку, не під силу впливу, а що цей закон приймається для країни», - сказав він журналістам 12 квітня.

Він зазначив, що Кримінально-процесуальний кодекс виявився набагато складнішим, ніж "багатостраждальний" Податковий кодекс.

За словами спікера, не дуже відповідально підійшов до роботи над кодексом профільний комітет, який дозволив Верховній Раді щодо багатьох норм і поправок визначатися при голосуванні.

Власенко не зможе бути захисником Тимошенко після ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу


Спікер також висловив сумнів, що парламент прийме в цілому КПК сьогодні.

«Якщо уявити, що ми попрацюємо до 10:00 ранку (п'ятниці), а потім закриємо вечірнє засідання 12 квітня і відкриємо відразу засідання 13 квітня, то можна було б припустити, що ми пройдемо всі ці поправки. Треба просто рухатися, а там - побачимо", - сказав він.

Голова Ради нагадав, що народні депутати розглянули трохи більше, ніж чверть поправок до КПК.

Нагадаємо, що в першому читанні проект КПК був прийнятий 9 лютого.

До другого читання законопроекту подано майже 4 тис. поправок, і сам документ містить 1 тис. 417 сторінок. Крім того, до проекту подано зауваження Головного юридичного управління Ради на 63 сторінках.

До розгляду документа у другому читанні Рада приступила 10 квітня. !zn

Читайте також:

Власенко не зможе бути захисником Тимошенко після прийняття нового кримінально-процесуального кодексу

Кримінально-процесуальний кодекс буде «фіговим листком», якщо не звільнити Пшонку і Кузьміна, - БЮТ

Податковій міліції заборонять затримувати людей і влаштовувати «маски-шоу»

Українські суди дають згоду на арешт затриманих у 9 випадках з 10