UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин пообіцяв не підписувати закон про мови за жодних обставин

Глава парламенту на зустрічі з лідерами об'єднаної опозиції пообіцяв, що закон про основи державної мовної політики, прийнятий парламентом у вівторок, не буде ним підписаний.

Спікер українського парламенту Володимир Литвин запевнив опозицію, що за жодних обставин не підпише прийнятий у вівторок закон «Про основи державної мовної політики». Про це 4 липня повідомила прес-служба партії «Фронт змін».

«За результатами зустрічі лідерів об'єднаної опозиції з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, останній заявив, що закон про мови, прийнятий вчора в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин», - повідомили у прес-службі.

- Литвин про Мартинюка: Ділив з ним хліб і сіль, а він мене здав

Раніше повідомлялося, що опозиційні депутати Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко та Микола Томенко зустрілися з Володимиром Литвином для обговорення ситуації, що склалася навколо прийняття закону про основи державної мовної політики.

Як відомо, Володимир Литвин обіцяв, що законопроект про мови в другому читанні до кінця сесії розглядатися не буде. «По-перше, він не підготовлений, по-друге, він викликає політичне протистояння і протидію. Це дві причини, достатні для того, щоб не розглядати це питання», - сказав він.

Литвин запевнив, що даний законопроект раптово на порядку денному теж не з'явиться: «До нього більш 2 тис. поправок, комітет зараз працює над цими поправками, тому несподіванок не буде однозначно».

Проте 3 липня перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк поставив на голосування скандальний закон про основи державної мовної політики, що розширює сферу застосування російської мови, і закон був прийнятий.

4 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про свою відставку. Крім того, заяву про відставку через прийняття парламентом мовного закону написав віце-спікер Ради Микола Томенко.

Читайте також:

Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)