UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише за день росіяни обстріляли понад 100 міст – Зеленський

Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає сам агресор.

Президент Володимир Зеленський повідомив про ситуацію на фронті, де лише за останню добу відбулось близько 60 боїв.

"Найбільш інтенсивно – Авдіївський напрямок, також Бахмутський, Мар’їнський, Купʼянський, Південь нашої держави. Було понад 50 російських обстрілів тільки з реактивних систем залпового вогню, а ще – десятки авіаційних та ракетні удари", - зазначив президент у вечірньому відеозверненні.

Він додав, що упродовж доби росіяни обстріляли понад сто міст, містечок, сіл у дев’яти областях: від Чернігівщини й Сумщини до Миколаївщини та Кіровоградської області. Особливо жорстокі російські удари – по Донеччині.

Зеленський зазначив, що Росія має відповісти за свій терор.

"Без рішень Москви про початок цієї агресії, цього терору були б живі зараз тисячі й тисячі людей. І тому так важливо притягти Росію до повноцінної, справедливої відповідальності на всіх рівнях. І на індивідуальному – щоб кожен воєнний злочинець відповідав, кожен терорист. І на рівні всієї держави-терориста – її активами та можливостями. Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає сам агресор. Я вдячний кожному, хто наближає відповідальність Росії всіма способами – і воєнними, і санкційними, і юридичними, і політичними", - додав він.

Зеленський також анонсував з нового тижня більше взаємодії та перемовини з найближчими сусідами - щодо пакетів, які посилять наші позиції на фронті, і щодо політичної взаємодії для фінансової стійкості України.

Раніше президент зазначив, що влада розробляє нові угоди з державами-партнерами щодо зобов’язань у сфері безпеки.