UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліквідаторці "воєнкора ДНР" Татарського світить 20 років тюрми в Росії

"Завжди можна сказати, що її через Instagram завербував особисто Буданов", – так з іронією прокоментували в InformNapalm версію слідства про те, що дівчина діяла за вказівками з України.  

Російські слідчі у вівторок висунули 26-річній жительці Санкт-Петербурга Дар’ї Треповій звинувачення в "терористичних злочинах" у зв’язку з убивством провоєнного блогера Владлена Татарського внаслідок вибуху, передає Reuters. Як відомо, дівчина подарувала Максиму Фоміну начинену тротилом статуетку. 

Татарський помер у неділю в петербурзькому кафе, де він мав виступати на "творчому вечорі" перед шанувальниками.

 Треповій наразі пред'явили звинувачення у вчиненні "терористичного акту організованою групою, що спричинив умисну загибель людини". Під час вибуху також поранені 42 особи. (Судячи з присутності на зустрічі фаната "спецоперації", яка систематично вбиває українських дітей, жінок та найбільш достойних чоловіків, можна припустити, що ці люди також підтримують масові вбивства ставлеників Путіна - ред.). 

Звинувачення для петербурзької студентки передбачають максимальний термін позбавлення волі до 20 років.

Трепову етапували з  Пітера до Москви, де Басманний районний суд взяв під варту до 2 червня, повідомляють російські інформаційні агентства.

На кадрах події Татарський демонстрував статуетку своїм глядачам, перш ніж вона вибухнула.

Читайте також: Вбивство в Петербурзі Татарського може бути попередженням Путіна для Прігожина – ISW пояснює чому

Російські слідчі вважають, що дівчина діяла за вказівками людей, які працюють від імені України.

"Завжди можна сказати, що її через Instagram завербував особисто Буданов", – з іронією прокоментували таку версію в українській OSINT-спільноті InformNapalm.