UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери ЄС найближчими днями вирішать, чи запрошувати Януковича в Брюссель

Лідери Євросоюзу в найближчі дні приймуть остаточне рішення, чи відбудеться візит президента України Віктора Януковича до Брюсселя 20 жовтня. Про це заявила прес-секретар Єврокомісії Піа Хансен, передає EurActiv.

"У найближчі дні буде прийнято остаточне рішення, відбудеться він (візит) чи ні", - заявила Піа Хансен. При цьому в тижневому розкладі Єврокомісії згадок про візит В. Януковича немає.

Зазначимо, візит Януковича в Брюссель розглядається як останній крок перед підписанням угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі 14-15 грудня на саміті Україна-ЄС у Києві.

Як повідомлялося, 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення із забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років. Також суд зобов'язав Ю. Тимошенко виплатити "Нафтогазу Україна" 1,516 млрд грн

Вирок викликав різку критику як лідерів Євросоюзу і США, так і Росії.

Незважаючи на це, вчора СБУ повідомила про порушення стосовно Ю. Тимошенко нової кримінальної справи. Тимошенко звинувачується в тому, що будучи президентом і фактичним власником корпорації ЄЕСУ за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром Павлом Лазаренком, здійснила замах на розтрату коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах, шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму 405 млн 500 тис. дол