UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери опозиції вимагають від Пшонки відзвітувати у Раді щодо розгону Євромайдану

У "Батьківщини" є дані, що Янукович надав Пшонці вказівку не припиняти розслідування подій на Євромайдані 30 листопада.

Лідери опозиції прийшли до Генеральної прокуратури з вимогою до генпрокурора Віктора Пшонки відзвітувати у парламенті у справі про побиття "Беркутом" активістів Майдану, не припиняти розслідування і захистити свідків. Про це журналістам біля ГПУ повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

За словами Яценюка, в опозиції є дані, "що генеральному прокуророві дано вказівку Віктором Януковичем не так активно проводити розслідування і зупинити його" . Опозиція вимагає від генпрокурора не виконувати вказівки.

Опозиція також вимагає , щоб "із одним свідком, який вже почав давати свідчення, нічого не сталося". "Тому що під час цієї справи виникнуть десятки прізвищ високопоставлених чиновників та керівників різних організацій проросійського спрямування, які брали безпосередню участь у цьому побоїщі" , - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, у ніч на 30 листопада співробітники "Беркут" розігнали прихильників Євроінтеграції, які проводили акцію на Майдані незалежності. Після розгону до лікарів звернулися 165 осіб. Це викликало осуд США, ЄС і багатьох українців. Після цього у центрі столиці щодня збирається кілька тисяч людей на безстроковий протест. !zn

Читайте також:

Сівкович на допиті у ГПУ: До мене звертається більшість опозиційних депутатів в разі проблем

Попов повідомив ГПУ, що виконував розпорядження Клюєва

Янукович усунув голову КМДА Попова та заступника секретаря РНБО Сівковича від займаних посад