UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери опозиції прийдуть на круглий стіл із Януковичем

Опозиціонери планують передати президенту заяву про неприпустимість силового сценарію проти Євромайдану, а також розповісти Януковичу про свої вимоги, "і почути відповідь".

Лідери опозиційних фракцій візьмуть участь у Загальнонаціональному круглому столі "Об'єднаймо Україну" у п'ятницю, 13 грудня. Про це, виступаючи зі сцени на Євромайдані в Києві, повідомив комендант Євромайдану Єгор Соболєв.

"Зараз лідери опозиції направляються для участі у круглому столі з президентом Януковичем. Це непростий крок, вони прийняли це рішення, порадившись із громадськістю та активістами Євромайдану", - сказав Соболєв.

Пізніше цю інформацію підтвердив і лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. "Ми йдемо на круглий стіл", - сказав Кличко на мітингу. Він підкреслив, що лідери опозиції мають намір розповісти Януковичу про свої вимоги, "і почути відповідь".

Лідер "УДАРУ" у черговий раз повторив, що "ми можемо вийти з політичної кризи тільки у результаті перезавантаження влади". Він перерахував вимоги опозиції звільнити всіх політв'язнів, відправити у відставку уряд Миколи Азарова, а також провести дострокові парламентські і президентські вибори.

Раніше офіційний сайт голови української держави повідомив, що у п'ятницю президент Віктор Янукович візьме участь у засіданні Загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаймо Україну".

Мета заходу - обговорити пропозиції громадськості, спрямовані на досягнення політичної стабільності в Україні, громадського миру та спокою.

У засіданні візьмуть участь представники української влади, політичних партій, профспілкових організацій, студентського руху, експерти, творча і наукова громадськість. !zn

Читайте також:

Янукович у відеозверненні заявив про готовність до діалогу з опозицією

Тягнибок відмовився розмовляти з владою до видворення "Беркута" з Києва

Кличко відмовився шукати з Януковичем компроміс

Опозиція вважає можливими переговори з владою тільки після відставки Кабміну