UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери Франції та Британії провели зустріч: обговорили, зокрема, підтримку України

Макрон і Стармер погодилися, що важливо продовжувати підтримувати Київ у боротьбі проти російського вторгнення.

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 29 серпня, пообіцяв поглибити зв'язки з Великою Британією у сферах оборони, безпеки, міграції та енергетики після зустрічі з британським прем'єр-міністром Кіром Стармером у Парижі, повідомляє Reuters.

Читайте також: Міноборони Британії: Рік після смерті Прігожина — вагнерівців стало вдесятеро менше

Стармер і Макрон домовилися про важливість подальшого зміцнення й розширення тісних відносин між Британією і Францією найближчими місяцями, а також про тіснішу співпрацю з метою ліквідації маршрутів нелегальної міграції й посилення обміну розвідувальною інформацією, заявив речник британського уряду,

Два лідери також обговорили необхідність деескалації ситуації на Близькому Сході, повторивши заклик до негайного припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС у Секторі Гази.

Крім того, вони погодилися, що важливо продовжувати підтримувати Україну в боротьбі проти російського вторгнення, щоб допомогти забезпечити оборону й безпеку як Києва, так і європейського континенту загалом.

Стармер і Макрон уже зустрічалися на полях самітів НАТО та Європейського політичного співтовариства, також цього місяця вони провели телефонну розмову. 

Читайте також: Макрон застерігає Іран від підтримки Росії

Прибуттю Стармера до Парижа, де він взяв участь у церемонії відкриття Паралімпійських ігор, передував візит до Німеччини, де він і канцлер Олаф Шольц домовилися працювати над договором, що охоплює широкий спектр питань — від оборони до торгівлі.

Візити британського лідера до провідних держав ЄС, Німеччини та Франції, є частиною обіцянки, яку він взяв на себе після перемоги на виборах 4 липня, — покращити відносини Британії з її європейськими союзниками після років розбіжностей через Brexit, а також прискорити економічне зростання.