UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідер БПП назвав умову для повернення фракції до зали парламенту

Депутати з БПП залишили залу парламенту на знак протесту після відмови Народного фронту голосувати за оновлення складу ЦВК. Але готові ненадовго повернутися.

Фракція "Блок Петра Порошенка" готова повернутися в сесійний зал Верховної Ради тільки для розгляду і голосування законопроекту про апеляції у Вищому антикорупційному суді, повідомив лідер фракції Артур Герасимов.

"Фракція "Блок Петра Порошенко" повернеться в сесійний зал для розгляду лише одного питання, окрім Центральної виборчої комісії, - це питання, яке стосується створення антикорупційного суду", - сказав Герасимов журналістам.

У свою чергу представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко (фракція БПП) нагадала, що залишається одне питання, яке дозволить ефективно працювати Антикорупційному суду: "у другому читанні розглянути зміни в закон про суд і судоустрій і розглянути питання про поправку, згідно з якою справи, що перебувають у судах загальної юрисдикції, повинні передаватися вже в апеляційні суди антикорупційного суду.

5 липня Верховна Рада не змогла приступити до питання про призначення членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) замість тих, строк повноважень яких закінчився. Спікер парламенту Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування питання про звільнення членів ЦВК, проте проект постанови підтримали лише 189 народних депутатів. Відмовилися голосувати депутати з фракції "Народного фронту".

Депутати з фракції "Блок Петра Порошенко" залишили сесійну залу Верховної Ради через з відмову парламенту почати розгляд питання оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив про те, що Верховна Рада може внести правку в закон про Вищий антикорупційний суд (ВАКС) при голосуванні за імплементаційний законопроект про судоустрій і статус суддів.