UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лерос опублікував список кандидатів до Київради від "Слуги народу"

Кандидати від штабу – це люди Єрмака, Тищенка та їхніх друзів.

Народний депутат Гео Лерос, якого нещодавно виключили з фракції “Слуга народу”, опублікував у Facebook список кандидатів на місцеві вибори в Києві від проперзидентської партії. За словами Лероса, кандидатів подали у порядку 1-й номер від штабу партії, 2-й номер від мажоритарних депутатів.

При цьому Лерос зазначив, що кандидати від штабу – це люди голови Офісу президента Андрія Єрмака, заступника голови фракції Миколи Тищенка та їхніх друзів.

Згідно з оприлюдненим переліком, Тищенко запропонував кандидатури ведучої “Нового каналу” Анни Ольницької, працівника прокуратури та чоловіка депутатки від “Слуги народу” Юлії Гришиної, а також менеджера у сфері проектування та будівництва мостопроводів Максима Казенікова.

Народний депутат Богдан Яременко запропонував включити до списку шефредактора УНІАН Михайла Ганницького та ведучого програми “Секретні матеріали”, яку транслюють на каналі “1+1”, Євгена Плінського.

Очільник фракції СН Давид Арахамія запропонував кандидатуру Тараса Мельничука, який є головою секретаріату партії “Слуга народу”.

Заступник голови фракції Олександр Корнієнко запропонував включити до списку прессекретарку фракції “Слуга народу” Юлія Палійчук та громадського діяча Сергія Калугіна.

Окрім того, в опублікованому списку зазначені інші кандидати та їхня характеристика:

Михайло Присяжнюк — публічна особа із 137 тисячами підписників, “активно розкручувався з початку 2020 року, видно, що готують до виборів”;

Ірина Ступка — друга дружина актора Остапа Ступки;

Руслан Гончаров — помічник Миколи Тищенка;

Лілія Пашинна — радник Андрія Єрмака в Офісі президента;

Вікторія Бурдукова — у минулому творець програми “Ревізор”, яку тривалий час вів Тищенко.

Читайте також: "Слуги народу" розглянуть постанову про місцеві вибори - Арахамія

Згідно з результатами опитування проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”, серед політичних сил на виборах до міської ради Києва лідером є партія чинного мера Віталія Кличка “УДАР”, за яку готові віддати голоси 28,6%. Партію “Європейська солідарність” готові підтримати 14% киян. Водночас за партію “Слуга народу” готові проголосувати 10,7% опитаних.