UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лаврова тимчасово «розбанили» – російський міністр таки отримав візу в США

Візи всій російській делегації пришли в останню хвилину.

Російська делегація в ООН, включаючи міністра закордонних справ Сєргєя Лаврова, таки отримала американські візи для участі в Генеральній асамблеї ООН, повідомляють російські інформагентства.

«Лавров і низка супроводжуючих осіб отримали візи для участі в Генасамблеї ООН», – повідомляє РИА Новости.

Про це з посиланням на російське МЗС повідомляє і ТАСС. «Росія очікує оперативного розв'язання питань логістики для прибуття російської делегації на ГА ООН», – пише ТАСС.

Потреба у «розв’язанні питань логістики» свідчить про те, що візи видали дуже пізно. Американське видання Politico пише, що вони прийшли «в останню хвилину». Візи все ще не були видані в неділю. А Лавров, цитує Politico, сказав російським ЗМІ: «Я попросив своїх колег більше не нагадувати про це США… Генеральний секретар ООН зобов’язаний забезпечити участь усіх делегацій у діяльності організації, включаючи Генеральну Асамблею. Подивимося».

Читайте також: На тлі тяганини з візами в Росії заговорили про «перенесення» штаб-квартири ООН

Приблизно 4 години тому о 15:00 за нью-йоркським часом постпред України в ООН Сергій Кислиця повідомив, що вже починається засідання Генасамблеї та опублікував фото звідти.

«15:00 за кілька хвилин до початку 77 ГА ООН... Війна має закінчитися під час цієї сесії, Росія має бути притягнута до відповідальності. Зробімо 77 ГА ООН сесією кінця безкарності та відновлення поваги до Статуту ООН. Вибір за вами, члени ООН!», – написав Кислиця у Twitter.

Чи прибула вже туди російська делегація на чолі з Лавровим, наразі невідомо.

Нагадаємо, Росія запросила у Сполучених Штатів 56 віз делегації на чолі з підсанкційним міністром закордонних справ Сєргєєм Лавровим для участі в Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.