UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров звинувачує Київ в спробі «окупувати» ОРДЛО

За його словами, Україна намагається змінити послідовність виконання мінських угод.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров звинувачує владу України в спробі «окупувати» тимчасово непідконтрольні території Донецької та Луганської областей.

Про це російський дипломат заявив в інтерв'ю пропагандистському ресурсу ТАСС.

За його словами, Україна намагається змінити послідовність виконання мінських угод.

"Альтернативи немає щодо Мінських угод. Що характерно, це підтверджують всі учасники процесу: і Франція, і Німеччина, і, що важливо, Євросоюз вустами свого верховного представника у закордонних справах і політиці безпеки Жозепа Борреля, [який] буквально днями заявив, що альтернативи Мінським угодами немає, їх треба виконати повністю", - говорить Лавров.

За його словами, з цим абсолютно згодні і в Москві.

"Це, напевно, має бути лічено в Києві як недвозначний сигнал про неприпустимість спроб поставити ці Мінські угоди з ніг на голову і поміняти їх послідовність, поставивши на перше місце фактично окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей, де були проголошені" народні республіки ", - цинічно заявив Лавров.

Нагадаємо, раніше російський глава МЗС заявив, що прогресу у виконанні мінських угод навряд чи варто очікувати при нинішньому керівництві України на чолі з президентом Володимиром Зеленським.