UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров пояснив концентрацію російських військ поблизу українського кордону

Росія посилила контроль на своєму кордоні через війну на території України, зазначив Лавров.

Концентрація і переміщення збройних сил на російській території поблизу українського кордону пов'язані з бойовими діями в регіоні і продиктовані гарантуванням безпеки, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Тут обережність зайвою бути не може, і ми зобов'язані проявляти пильність. У будь-якому випадку на нашій території, ми можемо приймати рішення, які ми вважаємо необхідними для гарантування нашої безпеки", - сказав глава МЗС РФ журналістам.

За його словами, "за кілька кілометрів, якщо не за сотні метрів від кордону йде справжня війна".

"Я нагадаю ще раз: по той бік кордону йде справжня війна. Використовують артилерію, авіацію, системи залпового вогню, а за деякими повідомленнями, балістичні ракети, якими обстрілюють Луганськ. І все це буквально за декілька кілометрів від нашого кордону", - сказав він.

Він підкреслив при цьому, що "було багато випадків, коли снаряди залітали на російську територію".

"Ми не допускаємо, що це був свідомий акт, напевно, це було випадково, через невміння, але це відбувається. Є людські жертви, є руйнування в цивільному секторі на російській стороні. Кілька місяців тому українські БТРи вривалися на нашу територію - мабуть, похапцем не розгледівши, що кордон вже перетнули", - заявив міністр. !zn