UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров погрожує Європі "масштабним конфліктом"

Він назвав нездоровою ситуацію й у відносинах зі США. 

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров звинуватив Європу в тому, що вона нібито "втягує Україну в НАТО". Про це він сказав в інтерв'ю виданню Oslobodenje, яке цитує "Інтерфакс Україна"

"Курс на втягування Києва до НАТО із перспективою появи біля наших кордонів ударних ракетних комплексів створює неприйнятні загрози безпеці Росії", – заявив він.

Лавров сказав, що така ситуація становить ризики для усіх залучених сторін. Він погрожує, що це може закінчитися "масштабним конфліктом в Європі". 

Глава російського МЗС також нагадав, що Москва продовжує чекати реакції від США та НАТО на її вимоги - так звані "гарантії безпеки". 

"Американські колеги опікуються своїми українськими протеже", - назвав міністр причину конфронтацій. 

На його думку, негативною також є ситуація у відносинах зі США. Він звинуватив Вашингтон у проведенні "нездорової лінії" проти РФ: "Вводять санкції, висувають бездоказові звинувачення та роблять інші недружні кроки". 

Читайте також: Більшість українців підтримують вступ України до Євросоюзу та НАТО – опитування

Нагадаємо, 23 грудня президент РФ Владімір Путін заявив, що переговори Росії та НАТО щодо "гарантій безпеки" відбудуться вже на початку наступного року. Також він розповів про місце проведення зустрічі. 

У МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі нашої сторони в переговорах, які прямо стосуються України. Кремль знову загрожує ескалацією.

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".