UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров підтвердив відновлення контактів "нормандської четвірки" у найближчий час

Сторони мають намір провести переговори на рівні радників голів держав.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що контакти на рівні помічників голів держав "нормандської четвірки" незабаром відновляться.

Про це він заявив в інтерв'ю білоруським каналом "СТВ", передає "ТАСС".

За словами Лаврова, комплекс заходів, погоджений у Мінську в лютому 2015 року "був одноголосно схвалений Радою Безпеки ООН і досі залишається абсолютно безальтернативним документом, що дозволяє врегулювати цю кризу".

"Думаю, ми будемо продовжувати зусилля, в тому числі використовуючи Мінськ, який раніше надає свої можливості для переговорів контактної групи, і які незабаром відновляться по лінії помічників голів держав "нормандської четвірки", - повідомив глава російського МЗС.

Як повідомлялося, зустріч радників "нормандської четвірки" може відбутися в грудні, повідомив заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Він зазначив, що вже в цьому місяці відбудеться чергова зустріч на рівні дипломатичних радників лідерів "нормандської четвірки" і якщо вона буде результативною, не варто виключати подальших контактів на вищому рівні.