UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем, чим, схоже, повеселив офіційний Київ

Кулеба переконує, що така реакція лише свідчить про правильність обраного Україною шляху. 

Учора міністр закордонних справ Росії Сєрґєй Лавров в притаманному російським дипломатам стилі прокоментував проведення в Києві 23 серпня саміту "Кримська платформа", участь в якому підтвердили вже 40 країн. Лавров назвав ці переговори "шабашем", повідомляють росЗМІ, а західні країни звинуватив в тому, що вони нібито "розвиватимуть неонацистські настрої Києва". 

Україну, схоже, така реакція Росії веселить. Під час сьогоднішнього брифінгу глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що слова Лаврова під час його незаконної поїздки у Крим є "нервовою реакцією". 

"Там він зробив низку заяв про Кримську платформу, назвав її "шабашем". Я не буду приховувати, задоволений цією нервовою реакцією. Як казав Магатма Ґанді, спочатку вони вас ігнорують, потім з вас сміються, потім з вами боряться і потім ви перемагаєте", - сказав він.

Кулеба додав, що Росія вже пройшла перші два етапи, зараз залишився останній - перемога України та деокупація Криму. 

Читайте також: Кулеба розповів про план саміту "Кримська платформа"

Саміт Кримської платформи пройде 23 серпня. Основна місія Кримської платформи – вивести тему Криму на більш високий рівень, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до його проблем. Кримська платформа буде працювати на кількох рівнях. Перший – найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий – рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони. Третій – міжпарламентський рівень. І четвертий - рівень неурядових експертів.

Про те, наскільки успішно діють російська дипломатія і розвідка, читайте у статті Володимира Кравченка «Як Путін вставляє палиці в "Кримську платформу».