UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавриновича обрано головою Вищої ради юстиції

Залишивши посаду голови Мін'юсту, Лавринович був обраний головою Вищої ради юстиції. Із 16 членів ради, що голосували, його кандидатуру підтримали 15.

Головою Вищої ради юстиції України обрано Олександра Лавриновича. Як повідомила голова рахункової комісії, член ВРЮ Лідія Ізовітова, у голосуванні за обрання голови Ради брали участь 16 членів, після підрахунку голосів було встановлено, що за Лавриновича віддали голоси 15 членів ВРЮ, один проти.

За словами Ізовітової, враховуючи, що більшість членів ВРЮ віддали голоси за Лавриновича, таким чином можна вважати його обраним на посаду голови ВРЮ.

Як повідомлялося, 16 травня Володимира Колесніченка зняли з посади голови ВРЮ у зв'язку із закінченням 3-річного терміну повноважень. Президент України Віктор Янукович у четвер своїм указом звільнив Лавриновича з посади глави Мін'юсту у зв'язку з обранням членом ВРЮ.

На посаду міністра юстиції призначена Олена Лукаш, яка займала раніше посаду міністра кабінету міністрів. На цю посаду, в свою чергу, виконуючим обов'язки призначений Владислав Забарський.

Читайте також:

Замість Олександра Лавриновича Мін'юст очолить Олена Лукаш

Регіонали готові підтримати звільнення Лавриновича з посади голови Мін'юсту

Членами Вищої ради юстиції обрані Лавринович, Колесніченко і Кузьмишин

Україна - єдина держава, де є закони, що забороняють виконувати рішення судів