UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія остаточно конфіскувала 26 мільйонів доларів Юри Єнакієвського

Україна має шанси повернути ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні вступить в силу.

Апеляційний суд Латвії залишив рішення суду першої інстанції про спеціальну конфіскацію $ 26 мільйонів колишнього депутата Партії регіонів Юрія Іванющенка, відомого за прізвиськом "Юра Єнакієвський", повідомив заступник Генпрокурова Євген Єнін.

"7.03 латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол США, що належать Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає. До речі, українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвіі", - написав Єнін в Facebook сьогодні, 9 березня.

Він також додав, що Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші. Натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні вступить в силу.

Раніше повідомлялось, що посли ЄС ухвалили рішення виключити активи Юрія Іванющенка з санкційного списку оточення Януковича.