UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба закликав Гонконг закрити шлях обходу санкцій для РФ

Глава МЗС відвідав півострів у рамках візиту в Китай.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в рамках візиту до Китаю відвідав  Спеціальний Адміністративний Район Гонконг та закликав місцеве керівництво позбавити Росію та російські компанії можливості використовувати Гонконг для обходу санкцій, введених через повномасштабну війну в Україні, повідомила пресслужба МЗС.  

Глава МЗС зустрівся із главою Адміністрації САР Гонконг Джоном Лі та обговорив нові можливості для взаємної торгівлі та інвестицій між Україною та Гонконгом в контексті відновлення нашої країни.

Говорячи про необхідність обмежень Росії в її спробах обходити санкції, міністр підкреслив, що ці обмежувальні заходи ввели для послаблення потенціалу Росії до ведення війни та вбивства людей в Україні.

При цьому він додав, що російські махінації не мають псувати репутацію Гонконгу як високорозвиненої ліберальної економіки, яка ґрунтується на непохитній повазі до верховенства права.

У міністерстві повідомили, що Кулеба також провів окрему зустріч із представниками гонконгського бізнесу, під час якої мова йшла про перспективи співпраці з українськими компаніями та ймовірність інвестування у відбудову України.

Читайте також: У Держдепі США прокоментували візит Кулеби до Китаю

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів тривалу зустріч із міністром  закордонних справ Китаю Ван І,  під час якої наголосив, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю.

Згодом Кулеба повідомив, що його китайський колега Ван Ї погодився, що потрібна не ілюзія миру, а потрібен "справедливий та сталий мир", а він дав зрозуміти, що Україна не прогнеться під ультиматуми РФ.