UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба вважає, що Путін недооцінив Зеленського

А ескалація з боку Росії свідчить про намагання Кремля зробити українського лідера "більш гнучким". 

Міністр закордонний справ Дмитро Кулеба впевнений, що глава Кремля Владімір Путін недооцінив президента України Володимира Зеленського. Про це він розповів журналістам видання Liberation.

Міністр вважає, що поведінка Кремля змінилася тоді, коли там зрозуміли, що український лідер не йтиме на компроміси. 

«Одна з причин зміни поведінки Путіна полягає у тому, що він недооцінив Зеленського. Прагнення Зеленського до діалогу не означає, що він готовий йти на компроміс у національних інтересах і поступатися питаннями, які мають вирішальне значення для майбутнього української держави», — сказав глава МЗС.

Щодо ескалації в Донбасі, то вона, переконаний Кулеба, необхідна Кремлю. Основна мета - налякати Зеленського, зробити його "більш гнучким". 

Читайте також: Зеленський відвідає Донбас на тлі загострення в зоні ООС - ЗМІ

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України. Росія готується до військових навчань в Брянську та окупованому Криму.

На нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували в США. Вашингтон стурбований такими діями російської армії.

У Кремлі ж заявили, що стягування російських військ до кордону з Україною не повинно нікого турбувати.

НАТО звинуватила Росію в порушенні перемир'я на сході України і заявила, що стурбована порушенням нею угоди про припинення вогню з липня 2020 року.