UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба відповів на статтю Washington Post про «тиск США на Зеленського»

За словами очільника МЗС, неможливо звинуватити президента України в нерішучості по боротьбі з корупцією, олігархами і російським впливом

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів на редакційну статтю Washington Post про те, що адміністрація президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, чекаючи активних дій.

Так, в коментарі «Українській правді» Кулеба заявив, що редакційна колегія WP має право на власний погляд, «так само як українські журналісти мають право на власні погляди».

«Підвищений інтерес до особистої бесіди президентів України і США нормальний і зрозумілий, як і кількість конспірологічних теорій, які традиційно супроводжують такі події. Було б глибоко помилково зводити всі українсько-американські відносини до одного розмови лідерів наших держав. Факти свідчать про планомірний розвиток діалогу України і США. Я провів телефонну розмову з Державним секретарем США вже в перші тижні його перебування на посаді. Незабаром після цього провели розмову і міністри оборони України і США. Є абсолютно змістовний і широкий розмова між нашими країнами по всьому спектру питань », - підкреслив глава МЗС.

За словами міністра, після цілого ряду недавніх рішень РНБО неможливо звинуватити президента України в нерішучості по боротьбі з корупцією, олігархами і російським впливом. Тільки за останній місяць Володимир Зеленський зробив кроки, про які інші в попередні роки навіть не наважувалися говорити.

«Сигнали, які ми отримуємо від американської сторони після прийняття цих рішень, діаметрально протилежні припущенням американських і українських журналістів. Наші партнери вважають їх довгоочікуваними кроками, які демонструють відданість керівництва України реформам. Тому немає сенсу вимагати від України чогось, що вона вже робить у власних інтересах без будь-яких зовнішніх рад », - додав Кулеба.

Раніше джерела ZN.UA в Офісі Зеленського повідомляли про те, що главу держави відсутність дзвінка вельми нервує .

Нагадаємо, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США продовжать роботу з Україною щодо широкого спектру загальних інтересів. Вона запевнила, що нове керівництво США активно підтримує Україну. Також Квін позитивно оцінила зобов'язання Зеленського провести комплексну судову реформу.

10 березня на Київському безпековому форумі представили 12 пунктів стратегічного партнерства США і України. Автори документа впевнені в тому, що прихід до влади Джо Байдена відкриває можливість поглибити стратегічне партнерство і зобов'язання між Вашингтоном і Києвом, а також просувати інтереси обох держав.