UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба відповів на «на фактично виконану демілітаризацію України» Пєскова

Дмитро Кулеба підкреслив, що життя без Росії можливе.

Напередодні прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, нібито «демілітаризація України», якою РФ зокрема прикривається, коли говорить про розв’язану війну, «фактично багато у чому виконана». Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на слова Пєскова.

«У наступних серіях: Фактично, усі задачі СВО виконані. Україна як член ЄС і НАТО не зможе напасти на Росію, Крим більше не є тягарем для російського бюджету, нацисти залишилися лише в Росії, а втрати російських солдатів та техніки в Україні, про які ми нікому не розкажемо, допомогли нам виправити помилки і зробити Росію сильнішою. Росія сильна як ніколи», – написав Кулеба у Facebook.

Такі абсурдні заяви, за словами очільника МЗС, є свідченням того, що Владімір Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і програш у війні загалом.

Читайте також: Учора росіяни ослабли в артилерії, РСЗВ та втратили гелікоптер: у ЗСУ прозвітували про успішну демілітаризацію ворожої армії

«Ось чому ми праві, коли кажемо партнерам, що Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом. Головне для партнерів - не боятися глобальних змін і не зупинятися у підтримці України. Життя без сучасної Росії можливе. А ми щодня працюємо над новою зброєю для сил оборони України, над зміцненням світової коаліції на підтримку Формули миру і над відновленням України. Все це буде», – додав Кулеба.

Як повідомляло ZN.UA, у березні 2022 року Росія висунула Україні шість вимог: нейтральність, правовий статус російської мови, демілітаризація, «денацифікація», визнання Криму російським, ОРДЛО – «незалежними» у кордонах Донецької і Луганської областей.