UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Україна попросила Британію надати додаткове оборонне озброєння»

Глава МЗС зазначив, що також буде звертатися за військовою допомогою до США.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна попросила Велику Британію надати додаткове оборонне озброєння, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вранці я надіслав листа на адресу міністра закордонних справ Великої Британії з проханням про надання додаткового оборонного озброєння Україні. З таким же проханням сьогодні я буду звертатися до своїх співрозмовників у Сполучених Штатах. Оскільки Україна наразі не є членом жодного об'єднання колективної безпеки і, по суті, на жаль, наша держава не має гарантій безпеки, то найкращою нашою гарантією буде дипломатія та армія", - наголосив Кулеба.

За словами глави МЗС,  Україна мобілізовуватиме весь світ для того, щоб отримати все необхідне для зміцнення її обороноздатності.

Читайте також: Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну – Джонсон

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вжевідкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статтіТетяни Силиної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?»