UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: Україна бачить можливість отримання запрошення до НАТО ще до саміту у 2025 році

"Ми переконані, що Україна за всіма параметрами заслуговує на отримання такого запрошення вже зараз".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ може отримати запрошення до НАТО ще до чергового саміту Альянсу у 2025 році. Про це він розповів в інтерв'ю ведучій CNN Крістіан Аманпур.

"Для нас питання запрошення України до НАТО залишається на порядку денному, і ми порушуємо це питання на переговорах із партнерами, насамперед зі США", – зазначив Кулеба.

За його словами, йдеться не про негайний вступ до Альянсу, а саме про запрошення, яке надсилатиме нашій державі сигнал політичної ясності та визначеності.

"Я чітко бачу можливість, що надання Україні запрошення до НАТО може відбутися ще до наступного саміту альянсу в Нідерландах у 2025 році. Ми переконані, що Україна за всіма параметрами заслуговує на отримання такого запрошення вже зараз", – додав він.

Читайте також: Україна має право сама вирішувати, як діяти: генсек НАТО про наступ ЗСУ у Курській області

Раніше віцепремʼєрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляла, що Україна приєднається до НАТО у своїх міжнародно визнаних кордонах, інші можливості вступу не обговорювались. Вона також додала, що Україна не має висувати пропозиції щодо свого вступу до того, як союзники запросять її до Альянсу.