UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Участь Зеленського в Генасамблеї ООН консолідує міжнародну підтримку України»

Президент України разом з українською делегацією  21-22 вересня візьмуть участь в 76-ї сесії Генасамблеї ООН.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що під час візиту до США для участі в Генеральній Асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський консолідує міжнародну підтримку нашої держави заради протидії агресії РФ, залучення інвестицій та боротьби з пандемією COVID-19.

За словами Кулеби, Генеральна Асамблея ООН – це можливість провести низку важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей у штаб-квартирі ООН.

Глава МЗС наголосив: «Президент України зустрінеться і з Генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах».

Він підкреслив,  що "червоною ниткою" участі Зеленського в Генасамблеї та переговорів на всіх рівнях буде тема Криму.

"Буде непроста розмова з Генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити більше залучення ООН до питань Криму",  – сказав Кулеба.

Він також додав, що "президент домовлятиметься зі своїми візаві про конкретні речі у сферах безпеки, політики та економіки".

Президент України Володимир Зеленський і українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою 21 та 22 вересня візьме участь у 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Як повідомлялося раніше, наГенеральній асамблеї ООН заявлена чотиристороння зустріч президента України, Польщі, Молдови та прем'єра Грузії. 

Читайте також: Українське питання розглянуть на Генасамблеї ООН

Нагадаємо, під час телефонної розмови з главою сесії Генасамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдів Абдуллою Шахідом, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна виділила три ключові пріоритети на найближчу сесію Генасамблеї.