UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба та Блінкен зустрінуться наступного тижня

На зустрічі міністрів закордонних справ НАТО держсекретар Блінкен наголосить на постійній підтримці США Україні.

Державний секретар США Ентоні Блінкен планує відвідати Брюссель наступного тижня, де, зокрема, планує зустрітися з очільником МЗС України Дмитром Кулебою. Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту США.

У Держдепі зазначили, що Блінкен вирушає до Брюсселя, де візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ НАТО. Також він відвідає 10 засідання Енергетичної ради США-ЄС. Візит триватиме з 3 по 5 березня.

"На зустрічі міністрів закордонних справ НАТО держсекретар Блінкен наголосить на постійній підтримці США Україні та нашій прихильності трансатлантичній безпеці й міжнародному порядку, заснованому на правилах", – кажуть у відомстві.

Водночас повідомляється, що під час засідання Енергетичної ради США-ЄС Блінкен обговорить забезпечення енергетичної безпеки при прискоренні переходу до екологічно чистої енергії.

Державний департамент звітує, що під час візиту до Брюсселя Блінкен проведе двосторонні зустрічі з Верховним представником і віцепрезидентом Європейського союзу Жозепом Боррелем, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Читайте також: Ми претендуємо не більше, ніж на кожен квадратний метр власної території – Кулеба

Раніше перший заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель заявляв, що Сполучені Штати не підтримають "мирний план" Китаю, адже після перемир’я Росія зможе підготуватися для нових ударів по Україні.