UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «США нададуть Україні макрофінансову допомогу»

Глава МЗС України та Держсекретар США обговорили діяльність СММ ОБСЄ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Кулеба подякував Блінкену за рішення надати Україні макрофінансову допомогу.

"Чергова розмова з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Продовжуємо активно координувати зусилля для захисту України. Вдячний США за рішення надати Україні макрофінансову допомогу. Окремо обговорили діяльність СММ ОБСЄ. Україна зацікавлена у повноцінному функціонуванні місії", - написав Кулеба у Twitter.

Ризики вторгнення РФ в Україну негативно впливають на курс валют, на виконання держбюджету та погашення зобов'язань щодо держборгу. Про те, як Захід може допомогти держборгу України, читайте у новині ZN.UA.

Читайте також: США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT у разі її агресії проти України

Раніше повідомлялося, що на Донбас прибули нові члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Тоді в ОБСЄ заявили, що Моніторингова місія залишиться на Донбасі, а ранковий від'їзд спостерігачів від Великої Британії та США – звичайна ротація. Її причини спостерігачі не назвали, однак вона може бути пов'язана із рекомендаціями Вашингтона та Лондона своїм громадянам.