UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба розповів, що робить Україна, аби не залежати лише від допомоги союзників

Щодо виборів він сказав, що усім доведеться ще "почекати й подивитися", коли саме вони відбудуться. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що наша країна не може залежати лише від допомоги США та інших союзників з Заходу. Саме тому в Україні наразі займаються нарощенням власного виробництва усіх видів озброєнь та мілітаризацією економіки, наголосив він під час інтерв'ю Welt.

"Але ми готуємося, тому що не можемо дозволити собі залежати виключно від американської підтримки. Тому ми зараз вкладаємо величезні кошти у власне виробництво всіх видів озброєнь, значно нарощуємо обсяги випуску та мілітаризуємо нашу економіку", – сказав міністр.

Він також прокоментував тему проведення президентських виборів, наголосивши, що доведеться "почекати й подивитися". 

Читайте також: Данілов про військові рейки України: "Що на них переводити, зруйновану росіянами Миколаївську верф?"

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що український оборонно-промисловий комплекс суттєво збільшив виробництво боєприпасів. Однак наша держава, як і раніше, здебільшого покладається на поставки снарядів від партнерів. Про це заявляє і секретар РНБО Олексій Данілов, додаючи, що "Україна сама не впорається"

Камишін додав, що, окрім снарядів, в нашій державі нарощують виробництво броньованої техніки й протитанкових ракетних комплексів, а також фактично розпочали масштабне виготовлення БпЛА та гармат калібру НАТО. Ба більше, у держави тепер є власна далекобійна зброя, що вже підтверджував і президент Володимир Зеленський