UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба повідомив деталі зустрічі Зеленського і Тихановської

Тихановська подякувала президенту України за підтримку.

Голова МЗС Дмитро Кулеба розповів деталі неофіційної зустрічі білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської і президента Володимира Зеленського в Вільнюсі.

За його словами, Тихановська була присутня в Вільнюсі серед інших гостей на одному з протокольних заходів Конференції з питань реформ в Україні.

"Під час неформального спілкування вона підійшла до президента України Володимира Зеленського, представилася і подякувала за те, що Україна підтримує білоруський народ. Наша держава дійсно щироа і послідовна в цій підтримці. Ми бажаємо білорусам добра і зацікавлені в тому, щоб сусідня Білорусь розвивалася як демократична європейська держава", - зазначив Кулеба, передає "РБК-Україна".

Раніше Тихановська повідомила про те, що зустрічалася з президентом України в Литві і залишається на зв'язку з представниками українського уряду.

"Так, ми на зв'язку, звичайно, з представниками уряду України. Ось. Я один раз зустрічалася онлайн з паном Кулебою, позавчора ми перетиналися з паном Зеленським на заході в Литві", - розповіла Тихановська.

Читайте також: Тіхановська назвала Протасевича "трофеєм" режиму Лукашенка

Вона підкреслила, що офіційних зустрічей "у нас не було, але ви знаєте, як сильно ми відчуваємо підтримку України".

"Нехай ще не було офіційних зустрічей на найвищому рівні, але цю щоденну підтримку ми відчуваємо. І те, що Україна приєднується до санкцій Євросоюзу, вказує на те, що Україна - з білоруським народом", - додала вона.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін склав список осіб, громадян Білорусі, щодо яких РНБО може ввести санкції.