UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Рівень загрози масштабного вторгнення РФ в Україну підвищився, але він не перетнув червоної позначки»

Глава МЗС України заявив, що існують можливості для дипломатичного врегулювання ситуації.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що впродовж останнього місяця рівень загрози масштабного російського вторгнення в Україну підвищився, але він не перетнув червоної позначки.

«Знаєте, як на термометрі є червона риска на 37 градусах. Ми наблизились до цієї червоної риски за останній місяць, але її ще не перетнули… Якщо ми місяць тому були, скажімо, у двох міліметрах від червоної риски, то зараз ми в одному міліметрі. Ми могли її вже й перетнути – однак не перетнули. Тобто дипломатія працює, вона зараз не відкочує "температуру" до норми, але стримує її зростання», - зазначив Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, нині існують реальні можливості для дипломатичного врегулювання ситуації.

«І саме над цим ми з партнерами працюємо», -додав Кулеба.

Міністр підкреслив, що зараз усі зусилля все ще спрямовані саме на запобігання ризику військової ескалації з боку Росії.

Читайте також: Британія не залишить своїх солдатів на українській території, якщо Росія почне вторгнення

Нагадаємо, під час щорічної пресконференції президент РФ Владімір Путін звинуватив нашу країну у підготовці нападу на бойовиків "Л/ДНР", а Захід у спробах завадити РФ втрутитися. На це одразу ж відреагували в МЗС України, закликавши Москву краще спрямувати усі зусилля на дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі.  

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".