UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: РФ бісить те, що Україна стане членом ЄС

Реакція Кремля награно слабка.

Керівництво Росії невдоволене наданням статусу кандидата на членство у ЄС Україні, а слабка офіційна реакція Кремля на рішення членів ЄС - награна. Про це голова міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час єдиного телемарафону.

"Їхня слабкість у реакції є, безумовно, награною. Насправді, Москву бісить той факт, що Україна буде членом Європейського Союзу", - впевнений він.

Кулеба також нагадав, що протягом 30 років в українському інформаційному просторі поширювали наратив пропаганди РФ про те, що Україна начебто зовсім "не потрібна Європі. І саме тому, згідно наративу, вона мала розвернутися у бік Російської Федерації.

"30 років цієї роботи просто нанівець. Україна йде до Європейського Союзу. І це нарешті підтверджено з боку самого Союзу", - зазначив міністр.

Також голова українського МЗС додав, що Москва хотіла б зупинити процес євроінтеграції України, проте вже не має можливості.

Нагадаємо, історично важливе рішення Європейської Ради щодо відкриття європейської перспективи і надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі підвело риску під першим формальним етапом процесу вступу нашої держави до ЄС.