UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба прокоментував заклик Байдена до американців про виїзд з України

Позиція США була зрозумілою ще після початку евакуації посольства. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що заклики президента США Джо Байдена до американців з проханням залишити Україну не свідчать про радикальну зміну ситуації. Про це Кулеба заявив під час останнього брифінгу, який сьогодні відбувся у Харкові.

"Нічого нового в цій заяві [Байдена про заклик залишити Україну] немає. Ми знаємо позицію Сполучених Штатів, які вже робили такі заяви, вони розпочали з евакуації членів сімей та співробітників посольства. Тому ця заява не свідчить про якусь радикальну зміну ситуації", — відповів Кулеба.

Читайте також: Зеленський вважає нове вторгнення Росії "малоймовірним": у WSJ розповіли, чим насправді переймається український президент

Нагадаємо, президент США Джо Байден 10 лютого під час інтерв'ю виданню NBC News звернувся до громадян Сполучених Штатів із вимогою залишити Україну, використовуючи приватні види транспорту, оскільки Росія, як і раніше, загрожує вторгненням. Після цього з таким же закликом до американців звернулося й посольство США.