UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба про тимчасовий бюджет США: "Це не система, а інцидент"

Він впевнений, що підтримка Вашингтона залишиться такою ж, як і була раніше, адже американці знають, що стоїть на кону. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що, попри відсутність у тимчасовому бюджеті США коштів для підтримки України, Вашингтон продовжить допомагати нашій державі. Перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ він наголосив, що Київ веде ретельні дискусії з обома палатами Конгресу. 

"Питання в тому, чи є те, що сталося в США, інцидентом або системою. Я думаю, це інцидент, - сказав Кулеба. - І на тлі можливого шатдауну рішення було прийняте таким, як воно є. Але ми продовжуємо роботу з обома партіями Конгресу, щоб це не повторилося за жодних обставин". 

У Києві не відчувають, що підтримка зі сторони США послабла, позаяк у Вашингтоні розуміють, що стоїть на кону. Йдеться про стабільність та передбачуваність у світі. Тому Кулеба вірить, що Київ та Вашингтон  знайдуть потрібні рішення. 

Читайте також: Кулеба про вибори у Словаччині: Дочекаймося створення коаліції

Нагадаємо, 30 вересня Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт про тимчасовий бюджет для уряду на 45 днів на тлі потенційного шатдауну. Втім, документ не включає додаткового фінансування для допомоги Україні. Через це у Білому домі припускають, що незабаром на розгляд Палати буде внесено окремий законопроєкт про підтримку нашої держави. За даними Reuters, президент Джо Байден вже тисне через це на "червоних", аргументуючи, що втомився від політичної кризи.